Pančevo, 7.6.2014. – Drugi dan stručnog skupa „Majski skup matematičara 2014“ u organizaciji Podružnice Društva matematičara Srbije – Pančevo održan je danas u TŠ „23.maj“ u Pančevu.
Skupu je prisustvovalo oko 30 profesora matematike, informatike, razredne nastave, ali i drugih predmeta. Aktivno učešće je uzelo i oko 20 učenika.

Nakon uvodne reči, Elizabete Grajfeštajn Milošević, predsednice Podružnice DMS – Pančevo, u kojoj je prisutne upoznala sa planovima rada Podružnice, usledila su kratka predavanja.

zaOblog1Najpre je Oliver Petković, prof.matematike i računarstva, predstavio sajtove sa dobrim matematičkim sadržajima, a zatim su usledila predavanja Jasne Bošković, prof.informatike sa temom „Google IT“, kao i Danke Mirilović, prof.matematike i računarstva, sa temom „Primena elektronskog učenja u nastavi finansijske matematike“.

Centralni deo skupa je bila panel diskusija na temu omasovlјavanja članstva Podružnice, izrade zajedničnik nastavnih planova, kao i problema sa takmičenjima iz programiranja. Usledila je prezentacija radionica iz 2012. i 2013. godine koju je pripremila Branislava Jakovlјević, prof.matematike. Nakon prezentacija, prisutni su mogli uživo vide radionice koje su pripreli učenici iz ETŠ „Nikola Tesla“ i TŠ „23.maj“ sa svojim profesorima, Ljilјanom Đuretanović, Nadom Ranković, Marijom Mihajlov, Dankom Mirilović, Tatjanom Stanković, Marijom Petković, Bilјanom Stojaković, Marinom Erdelјan i Bilјanom Erdelјan.

Po završetku semnira, svi prisutni su dobili potvrdu za 4 sata usavršavanja u ustanovi.

Leave a Reply