OBRAZOVANJE DOSTUPNO SVIMA

OliverPetkovicU 21. veku obrazovanje igra ključnu ulogu kako za pojedinca, tako i za društvo. Međutim, obrazovanje, ipak, nije dostupno svima, a razlozi su uglavnom finansijski ili posledica loše državne strategije.

U svetu, a i našoj zemlji, ipak postoje entuzijasti koji se bore da obrazovanje postane svima dostupno i to pokušavaju da ostvare prenosom znanja i procesa učenja na Internet.

MATEMATIKA NA INTERNETU

Matematika je problem za mnoge učenike. Mali broj njih će reći da im je ona omiljeni predmet u školi, ili da časove matematike nalazi posebno interesantnim.

Matematika je takođe jedan od predmeta za koje je učenicima često potrebna pomoć privatnog tutora. Mada obrazovanje jeste besplatno, mnogi roditelji se pred upis dece u srednju školu ili na fakultet nađu pred dodatnim finansijskim troškovima – privatnim časovima.

Iz svih ovih razloga, nastavnicima i roditeljima može biti važno da saznaju ko je njihov saveznik u procesu podučavanja matematike. Moderne tehnologije nam nude pomoć i u rešenju ovog problema. Sve više obrazovnih sajtova i video kanala nudi posebno specijalizovane sadržaje koji će olakšati proces učenja matematike.

IZBOR DOBRIH SADRŽAJA NA INTERNETU

U velikom broju sadržaja matematike na internetu, učenici, ali i njihovi roditelji nisu osposobljeni da naprave dobar izbor.

U ovom članku je dajem pregled besplatnih kurseva i predavanja, kao i sajtova koji besplatno promovišu matematičke sadržaje sastavljene od strane dobrih ljudi.

Preuzmite kompletan članak:
[download id=”98″]

Leave a Reply